laupäev, 5. november 2016

Palverändaja. Eestlaste palverännakud laias maailmas


Camino de Santiagost olen varemgi üht-teist kuulnud ja lugenud, aga sellest raamatust lugesin eestlaste  palverännakutest ka väga eksootilistesse kohtadesse. Rännak kui enda otsimine ja enda ületamine, aga samas uue nägemine ja kogemine - see tundub midagi erilist. Raamatus on kaheksa inimese väga erinevat lugu. Lisan siia mõned head mõtteterad:

Jürgen-Kristoffer Korstnik
...kui lased asjadel ise kujuneda ja teed näidata. Korraga hakkavad asjad elus maagilisel kombel kokku langema, harmoniseeruma ja selginema. Kui laseme lahti soovist midagi omada ja kontrollida, sünnivad suured imed ning sellest võib saada me igapäeva elu osa.
...peaksime jagama seda, mida saame, ja kui see pole mõni oskus või asi, siis kas või väike naeratus ja jagatud rõõm.
... iga hetk hoolitseb iseenda eest, muretsemiseks pole põhjust. 
Soovin, et mul oleks kõike täpselt niipalju, kui vaja. Pole vaja rohkem, pole vaja vähem. 
Kadri Raudsepp 
...kui teada tahta, milline on soola maitse, võib lugeda läbi hunniku raamatuid, vaadata filme soolakaevandusest, arutada soola maitse üle asjatundjatega, kuid tegelikult saame õige maitse teada alles seda järtele proovides. 
(budismi tuntud mõttekäik)

Martti Kalda
 Kogemus on väärt vähemalt samavõrra kui teadmised. 
... inimene oma põhiolemuselt on oma olemuselt kõikjal ühetaoline. Teda ajendavad, kihutavad tagant samad tungid. Elujänu ja surmahirm. Usk kõrgematesse jõududesse.___.Jäädvustada igaveseks.___Saada igavikuks.

1 kommentaar: